sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kaksintaistelu


Numero kolmetoista Kaksintaistelu. Espanjankielinen nimi: La Primera aventura del Coyote.
Tämä kirja valottaa meille ajankohtaa, jolloin nuori ikäisiään ja ehkä aikalaisiaankin huomattavasti älykkäämpi Cesar de Echague saa ajatuksen ryhtyä auttamaan sorrettuja maanmiehiään salaperäisen naamioidun ratsastajan hahmossa. Hänet vie tähän nuoruuden haavemieli, sen pohjana on hänen rotunsa ritariromantiikka ja sen toteuttavana voimana hätä tämän rodun sorretusta asemasta.

Elämme Kalifornian kapinan ja valloituksen päivät; seuraamme urheiden miesten taistelua mahtavaa vihollista vastaan. Los Angelesiin kahdenkymmenen vuoden poissaolon jälkeen palanneiden Adolfo ja Adela Seguran kanssa muistelemme aikaa, jolloin Mariquita, naamioitu tanssijatar herätti suunnattoman kohun sekä taidoillaan että salaperäisyydellään. Anselmo Salinas, Kalifornian kapinan ensimmäisiä johtajia rakastuu Mariquitaan. Ja kun jenkkiupseeri Potts loukkaa tyttöä, haastaa Salinas hänet kaksintaisteluun. Tässä vaiheessa esiintyy El Coyote ensimmäisen kerran. Salinasin ja Pottsin välinen kauna huipentuu kuitenkin tekoon, joka ratkaisevasti vaikuttaa nuorten rakastavaisten elämään. El Coyote tekee, mitä tehtävissä on auttaakseen Salinasia, joka ei koskaan tule tietämään, että hänen auttajansa on tosiasiassa hänen paras ystävänsä- ei edes sillä hetkellä, jolloin Segurat seisovat Mariquitan ja Anselmon haudalla La Mariposan ranchin metsikössä...

Seuraava romaani Kobran merkki on hiukan erilainen, mutta ei tarinana. Tästä puuttuu F. Batetin piirtämät kuvat, joita muissa romaaneissa on saanut ihastella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti