lauantai 29. lokakuuta 2011

Luostarin jalokivet

Kansi: Ami Hauhio


Romaani numero seitsemäntoista. Espanjankielinen nimi: La Diadema de las ocho estrellas.
Romaanissa kerrotaan San Benito de Palermon luostarissa 20 vuotta aikaisemmin tapahtuneesta jalokiviryöstöstä, jossa rikollisten saaliiksi joutuivat kahdeksan madonnan koristeina ollutta korvaamattoman kallisarvoisa smaragdia. Aitojen kivien tilalle oli asetettu väärennetyt. Asiasta on tietoinen yksi ainoa luostarin vanha munkki. Presidentti Grantin suojeluksessa järjestetään Washingtoniin espanjalaiskauden kalleuksien näyttely, johon toivotaan myös saatavan San Beniton kuuluisat smaragdit. Kieltäytyminen ei käy päinsä- jalokivet on löydettävä ja El Coyote katsoo velvollisuudekseen puuttua asiaan.
Don Cesar de Echague saapuu Washingtoniin asettuen lankonsa Edmonds Greenen vieraaksi. Mystillisissä olosuhteissa tapahtuu sarja murhia, jotka ilmeisesti liittyvät jalokiviryöstöön. El Coyoteksi muuttuneena ja reippaan poikansa pikku Cesarin avustamana Don Cesar ryhtyy toimimaan ja joutuu mitä vaarallisimpiin tilanteisiin, joissa vain hänen älynsä ja valppautensa pelastavat hänet hiuskarvanvaraisesta kuolemasta.
Tässäkin romaanissa Jose Mallorquin loistava tekniikka pitää lukijaa jännityksessä viimeisille sivuille asti.

Tässä El Coyoten romaanissa tein yllättävän havainnon. Kirjankannen on kuvittanut Ami Hauhio. Otin tehtäväkseni selvittää kuka hän oli. Tarkistin kovalla tohinalla muut El Coyote romaanit ja huomasin hänen kuvittaneen kansia  numeroon 22 asti. Eli kuusi kantta, jossa varmasti oli hänen merkintänsä. Huomasin muidenkin kansien olevan eri tekijöitä, mutta niissä ei ollut tekijää mainittu. No, tottakai aloin etsimään internetistä lisää tietoa Ami Hauhiosta.
Mahtavaa jälkeä Hauhio on urallaan tehnyt ja hirveästi eroa en Francesc Batet Pellejeroon huomannut


Seuraavassa numerossa on Kirottua kultaa. Pysy kartalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti