lauantai 12. marraskuuta 2011

Hidalgon perhe

Kansi: Ami Hauhio

Romaani yhdeksäntoista Hidalgon perhe. Espanjankielinen teoksen nimi: La Mano del Coyote.
Tässä kirjassa kerrotaan vanhasta kalifornialaisesta- Don Lucas Garridosta, joka ei koskaan ole taipunut ystävyyteen maan valloittajien kanssa. Hän joutuu kuitenkin häikäilemättömän juonien punojan verkkoon ja selviytyäkseen kaikesta olisi hänen annettava tyttärensä vaimoksi vihaamalleen jenkille- erään koronkiskurin pojalle. Don Cesar pääsee perille asiasta tyttäreltä itseltään ja aavistaa heti, etteivät asiat selviä ilman Coyoten apua. Tämä aavistus vahvistuu varmuudeksi Coyoten keskustellessa itsemurhan partaalla olevan Jose Garridon- Don Lucasin pojan kanssa. Mutta ennenkuin Coyote on toteuttanut suunnitelmansa ja vääryys saanut ansaitun palkkansa tapahtuu paljon asioita.
Don Cesar ilmiannetaan Coyotena ja pelastuakseen hirsipuusta olisi hänen suostuttava miehenkipeän ikäneidon- Dorotea de Villavicencion hänelle järjestämään alibiin. Tämä alibi kuitenkin edellyttää, että hänen olisi mentävä naimisiin Dorotean kanssa. Jollei hän siihen suostu, hän rikkoo niin karkeasti kalifornialaisen moraalin kirjoittamattomia lakeja, että hän joutuisi lähtemään maasta.
Miten Coyote tämän kaiken ratkaisee ja vieläpä vuorokauden sisällä, koska asiat saavat äkillisen uhkaavan käänteen, luemme tästä salpaavan jännittävästä romaanista, jossa Jose Mallorquin tunnustettu huumori on jälleen kukkeimmillaan.

Seuraavana tulossa Uhkapeliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti