sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Don Cesarin puoliso

                                                       Kansi: Ami Hauhio


Romaani kaksikymmentäkaksi Don Cesarin puoliso. Espanjankielinen teoksen nimi: La Esposa de don Cesar.
Salaperäinen "Huppupää" on punonut suunnitelman Michael MacAdoon pään menoksi. Suunnitelman joka on niin pirullinen, että se on voinut syntyä vain tavallista nerokkaamman psykopaatin aivoissa.
MacAdoo, joka tunnetaan liikanimellä "Borax", on joutunut selittämättömien tapahtumien pyörteisiin tietämättä kuka hänen vainoojansa on. Hetkellä, jolloin hän jo uskoo kaiken menetetyksi, astuu kuin kohtalon lähettämänä hänen tielleen Guadalupe de Echague- don Cesarin puoliso- ojentaen hänelle auttavan kätensä. Vaara ei ole silti ohi ja Guadalupe yrittää saada miehensä puuttumaan asiaan. Don Cesar ei osoita vähintäkään kiinnostusta. Mutta...jääkö Coyote tämän yhä tiivistyvän murhenäytelmän sivustakatselijaksi...tahtooko hän ehkä vain pitää vaimoaan jännityksessä ja ärsyttää tämän tunteita, huomattuaan, ettei heidän avioliittonsa tahdo ottaa luonnistuakseen...Pystyykö don Cesar tällä menettelyllään ratkomaan aviollisen elämänsä väärinkäsitykset ja taivuttamaan vaimonsa vastahankaisuuden, vai tarvitaanko siihen tehokkaampia toimenpiteitä?
Sillä välin "Borax" MacAdoo saa yllättäen tietää olevansa naimisissa...helvetinkone vapisuttaa Carlos Kuninkaan Majataloa, jossa uskotaan "Boraxin" menettäneen henkensä. Kaiken tämän takana on pelottava "Huppupään" näkymätön käsi.

Seuraavaksi vuorossa Vihan testamentti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti